pengikut setia

Saturday, July 31, 2010

harap anda semua faham dengan gambar dibawah

soory buat semua pembaca blog aku
sekarang tengah buzy ckit
mmby nnti  aku update
lagi pon sekarang  tengah kekeringan idea nk update ark
nanti bila aku free aku akan membalas blogworking anda semua k

Monday, July 26, 2010

pengikut setia aku telah melebihi 100


wow syok nya follower aku telah melebih angka 100
hahahak ... tpy aku sungguh gembira sebab ada jugak orang sudi follow blog aku
walaupon sesetengah blog yang aku lihat follower mereka telah melebih 1000
yer lah blog aku x femes cam blog hampa
maklum ark .. kdang2 aku tidak upadate selalu
huhuhk

apa2 pon aku nk ucap terima kasih kerana sudi follow blog aku
lepas ini aku akan memperbaiki kemudahan yang ada dekat blog aku k

saya harap kepada kengkawan diluar sana 
teruskan usaha anda menjadi blogger yang ketagar k...
akhir kata 

"tq cz sudi follow my blog k  ....i luv u all "

maksiat berleluasa

setiap hari mesti telinga kita akan terdengar dari corong media massa 
tentang gelaja ini...adakah rakyat malaysia sudah terikut2 dengan budaya barat????


sejak akhir ini gejala maksiat semakin berleluasa
adakah ini berpunca dari pakaian or kehendak nafsu sendiri
jika perkara ini tidak dibendung lebih ramai lagi akan melahiran anak luar nikah



gambar di atas telah membuktikan ramai orang tidak suka cara permakaian 
tudung bagi kaum wanita zaman sekarang 
hanya memakai tudung sesuka hati mereka tanpa menutup aurat
yang free hair 2 jgn duk kta ark


gambar diatas hanyalah 
gambar hiasan semata2

jom layan video dibawah




bagi saya .. entry kali ini tidak mengutuk sesiapa diluar sana
x kira lah yang memakai tudung or tidak
umur semakin meningkat
so mesti tahu yang mana baik @ buruk


p/s marilah kita sama2 membenteras gejala ini
pesanan buat pihak penaja
adakah manusia sudah hilang perasan belas kasihan!!!!!!!



Sunday, July 25, 2010

bilalah aku boleh dapat D3000

bilakah aku boleh beli DLSR  ini hahk
kepala aku tengah rungsing sekarang ini
sebab duit pinjaman aku x masuk2 lagi
kalau hampa nk taw
tiap2 hari aku pergi bank
yer lah duk semak duit aku masuk ker x lg 
aku dah semakin tergila2kan DLSR nie
huhhuk

aku rasakan ATM bank islam mesti dah cemuih 
sebab tiap2 hari duk tengok kad aku ja yang masuk
hahaahk

pesanan buat pihak penaja
percepatkan sedikit proses pinjaman masuk
cz x lama lagi
kawasan dekat rumah aku depa nk tuai (sawah padi)
dah la permandangan elok 
rugi ark x ambik gambar


Saturday, July 24, 2010

As One-Mi ahn hae ya ha neun guh ni




apa yang saya nak cakap 
saya inginkan kehidupan saya macam dulu
tetapi sekarang semua sudah berubah 
masing2 jaga hal sendiri

"adakah aku terlalu setia pada janji aku,sampaikan aku tidak menghiraukan diri aku sendiri"
adakah aku boleh pengang janji si dia???
aku keliru, adakah aku ini bodoh dengan cinta!!!!!!!
adakah si dia turut setia kepada diri aku ini
aku betol keliru dengan diri aku sendiri !!!!!!!!!!!!

p/s harap2 hampa semua tidak faham apa yang aku nk story
aku hanya ingin meluahkan persaan aku sahaja


Wednesday, July 21, 2010

salam takziah buat ayah member aku

salam takziah 

Saya ingin mengucapkan takziah kepada ayah (mie dugong)
 atas kematian  pada pagi tadi. Moga-moga roh beliau dicucuri rahmat 

"setiap benda yang hidup diatas muka bumi ini
pasti akan menemui kematian"


lirik lagu luahan hati-apit



 luahan hati- apit

pertama kali ku dengar suara mu..
sayunya hatiku merinduimu
walaupown belum kita bersua muka
namun aku tetap jatuh cinta

pertama kali ku bertemu denganmu
hatiku terpaut melihat senyumanmu
aku engharap engkau menerimaku
kerna aku bersedia menyintaimu

akan ku renang lautan yg berapi
membuktikan kehebatannya cinta ini
tetapi jikalau kau meninggalkan ku
terhiris hati ini.terguris jiwa ini.
menangis tak berlagu..ohhhh...

biarpun ombak yg mrubah pantai
kasih ku tak kan hancur berderai
biarpun hari berganti hari
dirimu tetap ku nanti ohhhh...

sayangku pimpinkan tangan ku
menuju mahligai bahgia..
kita bersama nikmati kisah cinta
hidup bagaikan di syurga
ohhhh..kasih...


p/s: mula2 aku dgr lgu nie 
aiq mata aku nk keluaq kot
mby tringt gbr dekat atas kot
(JIWANG LA PLAK)

Sunday, July 18, 2010

aku menjadi malu menjadi seorang perokok


kenapa sejak akhir ini aku rasa menjadi malu
sebab boleh terjerebak dengan budaya merokok
maklum la  kebanyakan lelaki zaman sekarang boleh dikatakan ramai menghisap rokok
yer lah kalau tidak hisap rokok 
tidak gentelmen laa, tidak macho laa or apa2 jer lah
tapi aku pelik macam mana aku boleh terjerebak dengan rokok 2 hahak
sedangkan aku dah taw akibat seseorang yang menghisap rokok


tengok 2 .. mesti organ dalam badan aku sudah menjadi macam itu


tudiaaaaaaaaaa banyak nyaa kimia yang terdapat dalam sebatang rokok


jujur aku katakan aku memang seorang perokok
kalau tidak percaya lihat gambar diatas dan apa yang aku pegang itu
seputung rokok kan


sebelum ini aku sudah cuba untuk berhenti tetapi tidak menjadi 
kerana ramai2 sangat setan2 yang menghasut aku 

tadi aku online facebook 
lepas itu aku belik wall bff aku
lepas itu dia tulis

"saya taksuka lelaki merokok! ....."



tiba2kan aku rasa macam termakan cili 
maklum lah aku kan seorang perokok
yang tulis wall itu pula perempuan
so mestilah aku terasa
lagi pon perempuan mana suka dengan lelaki yang merokok ini
btol2 x klu 
btol tlg tekan like kt bwah

aku rasa lepas ini aku akan cuba untuk berhenti merokok
lagi pon selama ini aku fikir2kan merokok ini tidak mendatangkan faedahnya pon
buang duit ... badan tidak sihat or apa2 jer lah
aku harap dengan niat aku yang iklas ini
akan cuba untuk berhenti merokok 
amin


p/s kepada perokok2 diluar sana .. jom pakat ramai2 berhenti merokok
amalkan budaya yang sihat

ayat diatas jujur aku cerita dekat hampa semua 



"rokok membawa padah
katakan tak nak pada rokok"

lesen sudah mampos seminggu

salam ...
 aku nak cerita pendek ja dekat hampa semua
lesen aku sudah tamat tempoh
tapi minggu lepas aku relek jaa bawak kreta sana sini
nasib baik tidak kena tahan dengan pak cik polis or jpj
kalau tidak mati la aku
aku nak ucap terima kasih kepada abang kedua aku iaitu 
abang hisyam sebab petang tadi kami duk borak2 depan rumah
lepas itu dia tanya aku 
"lesen ang bila tamat tempoh"?? 
lepas itu aku cepat capai lesen aku
tengok2 takrih tamat tempoh
11/07/2010
hahak terkejut biawak aku tadi
yer ark hari ini dah 18/07/2010
dah seminggu lebih ark
esok dah lah nak kena balik perlis dah
ada nak dan nie nk pergi jpj
huhuhuhuk


p/s sesiapa yang mempunyai lesen memandu harap melihat takrih tamat tempoh anda
sebelum menjadi macam aku

Saturday, July 17, 2010

sebab kenapa kaum hawa memandu kereta macam sipot




salam agak2 hampa semua la kan kenapa aku letak gambar sipot
ahhha maksudnya hari ini aku nak update blog
kenapa perempuan memandu kereta macam sipot

soal jawap dekat facebook & y.m
tentang kenapa perempuan memandu kereta macam sipot


baca jangan tidak baca !!!


pandangan kaum hawa !!!


ayat yang ini paling sempoi

dah puas hati ker??
xpuas hati mai ar face 2 face dengan aku!!!
sebab aku update blog mengenai tajuk ini
kebanyakan wanita dimalaysia ini( tidak semua)
memandu kereta dengan lambat
yer lah daripada pandangan diats kan 
ada yang mengatakan 
nak control ayu lah.. nak pakai make up lah...nak perbetul tudung & macam lagi
ini semua akan menyebabkan kemalangan kalau tidak fokus betul

gambar diatas hanya hiasan semata-mata

kadang2 yang aku lihatkan lampu trafic light dah hijau 
tetapi nak gerak kereta macam terhegih2 
kot2 la pemadu dibelakang itu ada hal yang mustahak
macam mana nak wt???
kenalah beratur panjang kerana disebabkan 
pemandu mcam sipot


p/s aku update blog bukan untuk mengutuk sesiapa 
tetapi hanya padangan aku semata2
so renung2 kan dan selamat beramal kepada pemandu wanita 

number 3

mesti hampa semua tertanya2kan sebab apa aku letak number 3
ahahk kalau nak taw sebabnya
hahak tadi aku pergi main bowling
anjuran JKR (jabatan kerja raya)
boleh tahan jugaklah sebab banyak terer2 main bowling huhuk
lagi pon x pa saingan yang sihatkan
mula2 memang best ark cz pin boleh jatuh semua
sampai ja pusingan ke4  tangan aku macam nak tercabut suda
tapi last membuahkan hasil sebab 
dalam ketegori kumpulan 
kami mendapat number 3
kalau anda tidak percaya tengok picture dekat bawh nie



hahaahak hampa semua jangan jeles yer 
point keseluruhan adalah 1890 ja
(ala menang sebab nasib ja 2)


dalam ketegori perempuan 
member aku yang menang 
 sebab markah individu
dia paling tertinggi

NAMA-NAMA PERMAIN
*MUHAMAD HAZMI 
*MUHAMAD HAFIZ
*NUR SYUHADA

p/s aku nak mengucapkan ribuan terima kasih kepada spa2 shaja2 yang memberi sokongan dekat aku semalam dan terima kasih jugak kepada pihak anjuran 

Friday, July 16, 2010

new post

salam 
sebelum apa2 saya nak mintak maff sebab seminggu dah x update blog
& x blogworking .. tetapi saya suda membalas kunjugan anda ok
esok aku ada tournament bowling
huhuhk rasa macam nak tarik diri pon ada
yer aa.. aku dah lupa step aar
aku harap esok bola yang aku nak buat itu menjadi lah
huhuhk....aku main pon atas permintaan abang aku
yer ark dia duk paksa2 sgt .. lagi pon adik aku x reti main2 huhk
harap2 esok boleh laa pegang hadiah kaa or apa2
kepada semua pembaca blog aku
doakan aku berjaya ya

p/s esok location city plaza ..
kepda bdk2 a.s 2 yang mengenali aku ,... mai aa bg sokongan moral k


Tuesday, July 13, 2010

ketagih update blog

semakin hari semakin menjadi pulak perangai aku ini
macam dah ketagih duk update blog
sampai kan sangguh ajak member aku 
pergi cyber cafe semata2 nk update blog & berfacebook
hahahk lumrah alam maya katakan
hahaahahk
(bukan gambar sebenar)\
 kalu duduk kat cc nie x boleh lama2 sebab
sat g jenoh aku nk bayar hahahahak
hahahak ketagih duk update blog
sampaikan kadang2 tulis benda yang merapu
dekat facebook pulak 
x larat duk balas kumen member2
ada yang tag photo kt aku
kdang wt menyemak page jaa
ada yang duk invet main game laa apaa2 
hahak y.m lah benda paling aku suka
kalu on9
x buka y.m nie x sah
haahak

p/s; ok ark takat nie jaa kot aku tulis ...
maklum ark sekarang duduk dekat cc
nffnag up laa det aku byk2


hadiah


hahak comey x rantai 2
itu adalah pemberian daripada seseorang kawan aku
nama dia dirahsiakan
walaupon dia bagi kat aku ..
tetapi baru hari ini aku memakainya
tapi agak segan ark
nampak cam mat jambu jaa
hahhahak

p/s tq miss N cz sudi bagi rantai ini dekat aku
aku akan cuba memakainya k

suasana dimalam final


hahak mau x mau aku terpaksa pergi jugak ark
sebab dah janji dengan member 
tapi apa salahnya dah final 
kena laa pergi tegok 
maklum ark aku nie x minat sangat bola 
hehhek(jgn dk ktuk kt belakang ok)
sambil  duduk tegok bola
sambil itu ark duk order air
haahk ramai x susana orang melihat bola di kedai mamak 
disekitar alor staq
memang ramai2 maklum ark final katakan
hahak...x kira yang muda dan tua 
semua nya pakat dok sorak spain2
heheehek
macam2 gelagat manusia yang aku tegok
yang menjerit pon ada ... yang marah2 pon ada
tapi yang paling kecian 
permain bola sepak spain
kena kung fu panda ark 
hahak
kcian kt dia ark
akhirnya worl cup 2010
dimenangi oleh team spain
hahaak tahniah aku ucapkan
oleh itu kita berjumpa lagi pada 2014 worl cup di brazil

p/s soory lambat update pasal nie 
maklum ark kt umah sewa lain cam sipot

Sunday, July 11, 2010

kena buli sudah

adus letihnya hari ini
tetapi aku masih update blog
 hampa nak taw x hari ini aku kena buli ngan ayah aku 
letih kot..dia suruh aku basuh semua kereta & motor dekat rumah 
semua ini hanya hukuman sebab aku langgar tembok kemarin 2 ark

lagi sekali 
klik2 post

tetapi aku sahut cabaran ayah aku sebab aku dah melakukan kesalahan
sebagai ganti rugi aku menjadi mamat cuci kereta ark
dah la kerta banyak 
letih aku kena cuci sorang2
habis sakit pinggang aku
huhuk

p/s ; lain kali dengar cakap ibu bapa
lepas itu apa yang depa suruh buat kita mesti buat jangan jadi anak derhaka

rumah sewa

 hahak ini sahaja yang kami mampu dapat rumah sewa

salam ...hampa semua ingat x ada hari itu aku update blog mgenai rumah sewa
kalau x percaya  klik disini
akhirnya aku jumpa jugak rumah sewa ini
dengan harga yang berpatutan iaitu 230 sebulan 
huhuhuk...

pada mulanya duduk dirumah sewa ini amat menakutkan lah 
sebab dekat belakang rumah ini banyak sangat pokok2 getah (seramnya)
tapi bila dah banyak mamber duduk sekali 
semuanya ok ark

kalau hampa nak datang perlis  mai  ark singgah rumah sewa kami dekat  changlon (kedah)
perjalanan tiap2 hari nak pergi kelas mengambil masa dalam 10 minit ja bersamaan 8 kilometer 
kira rumah kami ini habis dekat ark
penghuni rumah sewa ini seramai 6 org 
iaitu epul...sadam...ayap...nuzul...aku.. izat
yang bestnya duduk rumah sewa ini bukan pa 
rasa macam bebas sikit ark berbanding duduk di asrama

jom pergi kelas...
menyibuk ja mamat 2


p/s :hahak promot rumah sewa laa pula!!!

Saturday, July 10, 2010

my first time


hari ini aku nak cerita dekat hampa semua
mau dengar x?? 
tadi dalam pkul 2.30 pm /10/7/2010
aku bagi taw ayah aku .. aku nak pinjam kereta kejap .. nak keluar pergi jumpa seseorang
lepas itu ayah aku cakap macam nie
"x pyh ark naik kereta .. naik motor sudah laa"
tetapi aku degil.. maklum ark dah lama x bawa kereta
lepas itu aku pon bawa keluar kereta itu slow2 ark 
tiba2 .. aik kenapa kereta ini tidak boleh bergerak haak
then aku pon toleh ke belakang ..
hahaahk tudiaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....


aku dah langgar tembok depan rumah aku ??
dalam hati ini duk terbayang wajah ayah aku jaa
aku nak jawap apa niee hahahk!!!!!!!


lihat itu bahagian yang dalam bulatan 2
teruk ?? hhaahk
 tapi yang jadi mangsanya....


tiang ini ark ... huhk
tapi aku pelik ark macam mana aku boleh langgar tiang ini
sebab sebelum ini aku duk bawa keluar kereta x pernah kena pon
huhuk pelik2!!!


ok2... hampa nak tahu x ayah aku cakap apa
"tadi abah ada termimpi mie(aku) langgar tembok"
lepas itu ayah aku membebel kejap
hahak.. at last aku mintak maff ark kat ayah aku & mama  sebab tidak dengar kta(degil nie)
tapy mama aku cakap biasa ja... nasib baik tidak langgar anak orang ... kereta orang lain



habis la kereta mama aku
kecian dekat dia nak pergi pasar kena naik kereta lain la lepas ini

p/s kalau ibu bapa anda tidak bagi bawa kereta 
jangan duk degil .. tapi kalu degil jugak akibatnya jadi macam aku ark
pesanan buat semua

germany vs malaysia



gambar yang agak senggal


cerita ini aku nak kongsi bersama dengan anda semua 
pagi tadi .. aku pergi makan dekat warung 
sementara duk tunggu roti canal dengan air tea ais
aku buka surat kabar metro
lepas itu tiba2 ja aku gelak sorang2
kenapa dengan pic nie hahak??
spa punya keja nie hahak
kalau geng2 germany tengok pic nie taubat benggang ark
hahak... ingat perlawan lari dalam guni ka??
ahhak ini perlawan worl cup ark!!!!!
p/s : hahak aku harap org yang edit pic nie
mesti gelak habis ark
hahak
"dunia dah manju .... so mcm2 laa blh jadi"

israk mikraj nabi muhammad s.a.w



peristiwa israk mikraj
1. Sebelum Israk dan Mikraj
Rasulullah S. A. W. mengalami pembedahan dada / perut, dilakukan oleh malaikat Jibrail dan Mika’il. Hati Baginda S. A. W.. dicuci dengan air zamzam, dibuang ketul hitam (‘alaqah) iaitu tempat syaitan membisikkan waswasnya. Kemudian dituangkan hikmat, ilmu, dan iman. ke dalam dada Rasulullah S. A. W. Setelah itu, dadanya dijahit dan dimeterikan dengan “khatimin nubuwwah”. Selesai pembedahan, didatangkan binatang bernama Buraq untuk ditunggangi oleh Rasulullah dalam perjalanan luar biasa yang dinamakan “Israk” itu.
2. Semasa Israk (Perjalanan dari Masjidil-Haram ke Masjidil-Aqsa):
Sepanjang perjalanan (israk) itu Rasulullah S. A. W. diiringi (ditemani) oleh malaikat Jibrail dan Israfil. Tiba di tempat-tempat tertentu (tempat-tempat yang mulia dan bersejarah), Rasulullah telah diarah oleh Jibrail supaya berhenti dan bersembahyang sebanyak dua rakaat. Antara tempat-tempat berkenaan ialah:
i. Negeri Thaibah (Madinah), tempat di mana Rasulullah akan melakukan hijrah. ii. Bukit Tursina, iaitu tempat Nabi Musa A. S. menerima wahyu daripada Allah; iii. Baitul-Laham (tempat Nabi ‘Isa A. S. dilahirkan);
Dalam perjalanan itu juga baginda Rasulullah S. A. W. menghadapi gangguan jin ‘Afrit dengan api jamung dan dapat menyasikan peristiwa-peristiwa simbolik yang amat ajaib. Antaranya :
- Kaum yang sedang bertanam dan terus menuai hasil tanaman mereka. apabila dituai, hasil (buah) yang baru keluar semula seolah-olah belum lagi dituai. Hal ini berlaku berulang-ulang. Rasulullah S. A. W. dibertahu oleh Jibrail : Itulah kaum yang berjihad “Fisabilillah” yang digandakan pahala kebajikan sebanyak 700 kali ganda bahkan sehingga gandaan yang lebih banyak.
- Tempat yang berbau harum. Rasulullah S. A. W. diberitahu oleh Jibrail : Itulah bau kubur Mayitah (tukang sisir rambut anak Fir’aun) bersama suaminya dan anak-anak-nya (termasuk bayi yang dapat bercakap untuk menguatkan iman ibunya) yang dibunuh oleh Fir’aun kerana tetapt teguh beriman kepada Allah (tak mahu mengakui Fir’aun sebagai Tuhan).
- Sekumpulan orang yang sedang memecahkan kepala mereka. Setiap kali dipecahkan, kepala mereka sembuh kembali, lalu dipecahkan pula. Demikian dilakukan berkali-kali. Jibrail memberitahu Rasulullah: Itulah orang-orang yang berat kepala mereka untuk sujud (sembahyang).
- Sekumpulan orang yang hanya menutup kemaluan mereka (qubul dan dubur) dengan secebis kain. Mereka dihalau seperti binatang ternakan. Mereka makan bara api dan batu dari neraka Jahannam. Kata Jibrail : Itulah orang-orang yang tidak mengeluarkan zakat harta mereka.
- Satu kaum, lelaki dan perempuan, yang memakan daging mentah yang busuk sedangkan daging masak ada di sisi mereka. Kata Jibrail: Itulah lelaki dan perempuan yang melakukan zina sedangkan lelaki dan perempuan itu masing-masing mempunyai isteri / suami.
- Lelaki yang berenang dalam sungai darah dan dilontarkan batu. Kata Jibrail: Itulah orang yang makan riba`.
- Lelaki yang menghimpun seberkas kayu dan dia tak terdaya memikulnya, tapi ditambah lagi kayu yang lain. Kata Jibrail: Itulah orang tak dapat menunaikan amanah tetapi masih menerima amanah yang lain.
- Satu kaum yang sedang menggunting lidah dan bibir mereka dengan penggunting besi berkali-kali. Setiap kali digunting, lidah dan bibir mereka kembali seperti biasa. Kata Jibrail: Itulah orang yang membuat fitnah dan mengatakan sesuatu yang dia sendiri tidak melakukannya.
- Kaum yang mencakar muka dan dada mereka dengan kuku tembaga mereka. Kata Jibrail: Itulah orang yang memakan daging manusia (mengumpat) dan menjatuhkan maruah (mencela, menghinakan) orang.
- Seekor lembu jantan yang besar keluar dari lubang yang sempit. Tak dapat dimasukinya semula lubang itu. Kata Jibrail: Itulah orang yang bercakap besar (Takabbur). Kemudian menyesal, tapi sudah terlambat.
- Seorang perempuan dengan dulang yang penuh dengan pelbagai perhiasan. Rasulullah tidak memperdulikannya. Kata Jibrail: Itulah dunia. Jika Rasulullah memberi perhatian kepadanya, nescaya umat Islam akan mengutamakan dunia daripada akhirat.
- Seorang perempuan tua duduk di tengah jalan dan menyuruh Rasulullah berhenti. Rasulullah S. A. W. tidak menghiraukannya. Kata Jibrail: Itulah orang yang mensesiakan umurnya sampai ke tua.
- Seorang perempuan bongkok tiga menahan Rasulullah untuk bertanyakan sesuatu. Kata Jibrail: Itulah gambaran umur dunia yang sangat tua dan menanti saat hari kiamat.
Setibanya di masjid Al-Aqsa, Rasulullah turun dari Buraq. Kemudian masuk ke dalam masjid dan mengimamkan sembahyang dua rakaat dengan segala anbia` dan mursalin menjadi makmum.
Rasulullah S. A. W. terasa dahaga, lalu dibawa Jibrail dua bejana yang berisi arak dan susu. Rasulullah memilih susu lalu diminumnya. Kata Jibrail: Baginda membuat pilhan yang betul. Jika arak itu dipilih, nescaya ramai umat baginda akan menjadi sesat.
p/s ada banyak lagi ini  post mengenai ini .. tapi aku hanya ambik sekerat sahaja  sebagai bahan bacaan 
"renung2 kan dan selamat beramal"

tag .. tag


sebelum apa2 aku nak bagi taw kenapa tuan blog nie
bagi gambar pelik semacam kat aku
aku x taw apa motif dia
apa2 pon aku nak ucap terima kasik kepada asked sebab sudi bagi gambar pelik ini

p/s dah org bagi kena la ambik .. kalu x ambik nnti dia kata pa plak.. btoy x


fade up


 mengapa malam ini aku rasa bengang semacam ja
oh yaa tadi aku pergi main bowling 
dah lama jugak ark aku tinggal main bowling 
maklum ark sibuk dengan sana sini
sebab2 aku bengang

*aku dah tidak reti main bowling 
*lupa step nak baling bola huck
*bila baling ja bola itu jatung longkang
*perlawanan bowling itu minggu depan tapi sekarang tidak reti main lagi 

p/s aku bengang gilaa aaaaaaaaaaaaa

Saturday, July 3, 2010

cinta tikar sejadah

sinopsis cinta tikar sejadah




Sebuah cerita yang mengisahkan tentang Hazry bin Hussien iaitu seorang pemuda yang berusia 23 tahun di mana dia dan keluarganya telah berhijrah ke Perancis sejak usianya 6 tahun lagi. Hazry yang sepanjang hidupnya tidak pernah bersembahyang serta langsung tidak tahu tentang selok belok agama apatah lagi menunaikan kewajipannya sebagai seorang beragama Islam. Kehidupannya di Perancis telah sebati dengan gaya hidup bebas yang tidak mengenal batas halal dan haram termasuklah juga ahli keluarganya yang lain. Setelah dewasa, Hazry dipanggil pulang tinggal di kampung bersama datuknya namun Hazry dalam diam protes untuk pulang ke Perancis.

episod 1


p/s aku nak mintak maff awal2 ark sebab aku letak 1 ja episod cerita ini 
sebab aku x jmpa lagi episod yang seterusnya
lagi pon cerita ini ada 13 episod ark
huhuk mana mau cari ??
bagi aku kan cerita ini memang menyentuh hati aku ark
sebab cerita ini mengisahkan seorang lelaki  yang dahulunya jahat berubah menjadi baik kerana mengenali agama islam secara terperinci ..
bak kata perpatah,setiap orang yang berbuat jahat akhirnya akan menjadi baik
so renung2kan dan selamat beramal


henset murah2


hahak kalau hampa semua tengok logo dekat atas 2 mesti dah taw kan betol x!!! ahahk bagus ark tidak payah aku nak cerita panjang lebar. sekarang ini henset LG telah mengeluarkan produk terbarunya iaitu model  LG Cookie 3GLG Cookie Plus and LG Cookie Fresh aku gerenti ark .. kalau hampa semua tengok pon mesti berkenan punya ark yer ark dia punya fungsi canggih nak mampos ark  boleh dikatakan semuanya lengkap ark 
siap boleh 3G ngan girlfrnd or boyfrnd hampa ark
selain itu yang aku taw .. henset ini mengunakan touch screen phones  ...canggih kot  pas 2 banyak pula warna kegermaran anda ark
kalau nk taw lebih lanjut klik disini .

comey ark !!!!!


kalau bagi aku ark ..henset ini memang cukup lengkap ark
yer ark .. kalau dah beli henset ini tidak payah duk bawa laptop sana sini sebab boleh online facebook ,myspace or apa2 jer ark 
mengunakan henset ini ja.. kan senang ....

p/s dunia tanpa sempadan dengan mengunakan jari sahaja
renung2kan dan selamat beramal 
                        
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com