pengikut setia

Wednesday, June 30, 2010

mintak maff untuk semua pembaca blog sy


terlebih dahulu saya nak mintak maff buat hampa semua sebab saya dah lama tidak update blog . tidak melawat blog kengkawan ..
i`am so soory ... 
harap hampa semua maffkan saya k..
sebab aku tidak boleh update blog

aku tidak bawa balik brodbnd aku(x taw byr or x)
lepas itu aku bz ngan pembelajaran aku
arkk
pening kepala
ok .. lepas ini kalau aku ada masa yang terluang aku pergi melawat blog hampa semua k
out

Thursday, June 24, 2010

bye2 u all


aku rasa malam nie aku meninggalkan dunia blogger seketika sebab memberi laluan kepada aku untuk belajar  ..sambil2 baca nie aku harap hampa semua tolong doakan aku semoga esok aku dapat jumpa rumah untuk disewa sekitar arau ,pauh & canglon kedah ..bye2 semua sementara aku tiada di dunia blogger aku harap hampa semua jenguk2 la page aku sambil klik nuffnang k..

p/s aku sayang hampa semua k sebab selama ini sudi membaca luahan hati yang kesepian ini
bye.. muah 

Wednesday, June 23, 2010

rumah sewa oh rumah sewa


adus!! pening kepala aku memikirkan rumah sewa 
hari itu tuan rumah itu dah janji dengan kami nak bagi sewa rumah dia
last tadi aku call dia "sory bro rumah itu saya dah beri kepada student yang lain"
bengang nak mampos aa tengok aa petang ini nak pergi cari rumah sewa yang lain dengan member2 aku
harap2 ada aa sebab aku dah malas nak duduk asrama dekat poli 2 ...

p/s macam ini lah janji orang melayu 

tidak mudah putus asa !!!

walaupun banyak sangat rintangan dan cubaan untuk aku berjaya
kini aku mempunyai azam yang baru yang lebih berkeyakinan untuk meniti perjalanan hidup aku menjadi seseorang yang lebih berjaya,aku ingin menjadi seperti burung yang bebas terbang dan ingin mencorak kehidupan yang baru dan lebih bersemangat setelah aku ditimpa kegagalan ,
"aku sedar setiap kegagalan membuatkan seseorang itu lebih berjaya"...
sungguh pun umur aku masih muda tetapi perjalan hidup aku masih jauh 
mulai saat ini ,detik ini aku akan cuba untuk tekun belajar bagi mengejar impian aku hingga ke arah matahari terbit.(amin)
walaubagaimana pun rintangan di hadapan aku sedia menghadapi yang dengan hati yang tabah
aku ingin menebus kembali kesilapan yang lalu itu ..


p/s "luahan hati seorang kegagalan "
insan yang cemerlang datang dari hati yang tenang dan jiwa yang tenteram


toy story 3



Sypnosis
In this comical new 3D adventure, Buzz, Woody and the gang face an uncertain future as Andy gears up for college. When the toys unexpectedly land in a room full of untamed tots who can’t wait to get their sticky little fingers on them, it’s pandemonium as they try to stay together, ensuring “no toy gets left behind.”




entry kali ini aku update mengenai toy story 3 .P

ada zaman dahulu kala aku cukup minat sangat dengan 


cerita ini ,tidak salah aku cerita ini ditayangkan dekat tv3 (setahu aku aa) 
tapi sekarang selepas abah aku memasang astro boleh aa layan cerita toy story ini dekat channel 615 disney memang dikatakan cerita ini tidak boring la sebab cerita ini ada unsur kebaikan iaitu talian persahabatan yang akrab.. 
ingat aku nak pergi tengok wayang tapi x ada geng yang 1 kepala aa 

nanti aa tunggu abang aku beli CD ,boleh layan dekat rumah puas2 .

kepada sesiapa yang berminat tentang cerita ini boleh aa klik disini boleh tahu sedikit sebanyak tentang cerita toy story 

dekat bawah ini aku letak la sedikit poster toy story bagi memenuhi permintaan nuffnang yang baik hati 2.


aku rasa macam nak memiliki ja koleksi toy story ini boleh letak dalam bilik aku hahak


agak2 lah yang mana paling comel??


jom semua serbu wayang yang berdekatan dengan anda!!!


"jom layan toy story 3 dulu"



p/s aku taw hampa dk ktuk aku kan x paa  


yang penting aku matang k









Tuesday, June 22, 2010

pencuci muka !!!!

salam kepada semua pembaca blogger 
hari ini aku nak kongsi satu benda yang agak pelik 
macam nie kot org terkejut pasal entry nie

sebelum itu aku nak tanya hampa yang bergelar kaum hawa 
salah ka  lelaki memakai pencuci muka perempuan ???
sebabnya tadi aku ada chatting dengan member aku 
lepas aku beritahu yang aku memakai pencuci muka syurah
last2 dia punya  aa gelak @ terkejut 
isk3 pelik aku .. kenapa salah ka!!

lihat 2 terkejut dia hahk
kepada sesiapa mata sepet 
sila pakai kanta k klu teringin nak baca
klik disini

hari itu sekali aku ada tanya member aku(perempuan) dari johor ..
boleh ka lelaki memakai pencuci muka perempuan
dia kata " adik aku pon pakai  xda apa2 pon"
last2 aku pon cuba aa memakai pencuci muka safi biru 
dah lama memakai last best laa pulak
hehek..tetapi sekarang aku tukar pulak 
memakai pencuci muka syurah
memang best aa lembut jaaa hahak
kepada lelaki kat luar sana jika nak cuba 
try aa pakai syurah

koleksi 
(sesiapa nak boleh mintak kat aku)
lihat 2 !!!

p/s kepada pembaca blog aku.. aku harap hampa semua tidak fikir kot lain k
aku masih lelaki sejati 

Monday, June 21, 2010

no idea


spa2 tlg bg idea kt aku jap 
cz dah x taw apa nk update niee
plzz

Sunday, June 20, 2010

holiday

heloo pembaca blogger yang ketegaq ..
hahak kali nie aku nak cerita tentang holiday aku & mmber2 aku
hahak mula kami bertolak dari alor setar  lepas 2 trus pergi hutan lipur bukit hijau
tempat 2 blh dikatakan best aaa
sbb aiq dia jenih & keindahan alam dia masih terjaga
tgok 2 cumel x hahak
jom mndi dlu
kanak2 riang ria
hahaak
cm pa lg

mlm plak kami onway p kolam aiq panas
hahak smpai sesat jln2 aa
maklum aa
gelam nk mmpos

aahahk
nk masuk kolam aiq pans nie dikenakan bayaran RM 4.00 shaja
hahak
jgn tiru gaya ini di rumh
jom berendam dlm kolam air panas 
hahak jgn tiru gaya ini mnyelam dalam air panas
suasana di ulu lenggong
kanak2 riang
(lokasi di taman bunga p.p)
hahak...geng2 yg terlibat
relek2 dipdang kota
p.pinang
hahaak
sempoi ark

p/s ahhak cuti sem kali nie ngan mmber2 mmang best aa 
cz penat dpt ...
duit pon hbs byk hahahak
cuti2  malaysia


happy father`s day

 20/6/2010 adalah tarikh keramat buat ayah,sebagai anak-anak akan menyambut hari bapa 
ia merupakan hadiah yang bermakna untuk lelaki yang sudah bergelar "ayah"
so sebagai anak-anak ini kita mestilah ucap kepada ayah kita k..
walaupon yang sudah meninggal dunia .. kita mestilah ingat dengan sekurang-kurangnya
sedekah surah al-fatihah (amin)
dengan ini saya mengambil peluang untuk mengucapkan selamat hari ayah buat 
abah sy iaitu Haji Ab Rahman Bin Ismail..
jasa mu akan ku kenangan sampai akhir hayatku..
"you are the best father for me"
dan x lupa jgak kepada sesiapa jugak  lelaki di muka bumi ini
sy mengucapkan selamat hari bapa 
teruskan usaha anda menjadi bapa yang terbaik 

p/s amboih pasai apa aku jiwang plik jaa mlm nie
apa2 pon aku wish k

Saturday, June 19, 2010

kempen mencegah denggi


salam.. entry aku kali nie nk cerita masalah denggi dekat malaysia 
yang semakin meningkat ..
adakah orang malaysia ini suka benda-benda yang kotor ??
isk3 .. yer aa  denggi nie blh wujud ditempat air yang bertakung!!
plik2

fakta denggi 
Demam Denggi merupakan sejenis penyakit yang disebabkan oleh jangkitan virus Denggi (genus Flavivirus) yang disebar oleh nyamuk Aedes betina. Cara penyebarannya ialah melalui gigitan nyamuk aedes orang yang berpenyakit virus denggi kepada orang yang sihat. Terdapat dua jenis denggi yang paling berat iaitu Demam Hemoragik Denggi (DHF) dan Sindrom Kejutan Denggi (DSS).
Virus Denggi akan terpendam di dalam badan pesakit selama 3 - 14 hari (purata 4 hingga 6 hari) sebelum menunjukkan tanda-tanda. Pesakit mungkin akan mengalami demam mengejut diikuti dengan berbagai-bagai tanda dan gejala tidak khusus.
Denggi dan denggi berdarah merupakan penyakit febril akut (acute febrile), dijumpai di kawasan tropika, dengan taburan geografi serupa dengan malaria. Disebabkan oleh satu daripada empat virus serotype yang berkait rapat dari genus Flavivirus, famili Flaviviridae, setiap serotype cukup berbeza menjadikan tiadanya perlindungan bertindan (cross-protection) dan wabak denggi yang disebabkan oleh pelbagai serotype (hyperendemicity) boleh berlaku. Denggi disebarkan kepada manusia oleh nyamuk Aedes aegypti (hanya kadang-kala oleh Aedes albopictus).
tgok 2 virus denggi
geli aku hahak
jom baca dulu ..
kot2 hampa terkena nnti
 kitaran hidup denggi 
isk3 seram nyaa
lepas nie jom lakukan dekat rumah k
"hanya 10 minit sahaja  boleh menyelamatkan nyawa anda"
lihat gambar pon dah taw .. denggi nie dah la membawa penyakit yang bhaya lepas 2 susah pula bdk2 sek 
nk belajar x blh ..(simpati @suka)

p/s" mencegah lebih baik daripada merawat "
renung2kan dan selamat beramal...tq

Wednesday, June 16, 2010

oh tidak!!!!!!!!!!!!

arrrrrrrrrr

geram gilaaa
cm naa aa aku blh brjumpa lg bdk2 
malu nk mampos aa
help me plzz
mintak nyawa
silap aku dlu .. aku buli dia & geng2 dia 2 dgn tepung
last cm naa aa leh jmpa depa lg
geram gilaaa

p/s aku rsa2 ada jodoh kot
aaaa
tidak!!!!!!!!!!!!!

Tuesday, June 15, 2010

blog aku dapat award(btol ker)

 


hahak blog aku dapat award
fuyooo best nyaa
hahhak
mula2 aku fikir mls aa nk update psal nie
so last2 ambik p aa sbb kekurangan idea
hehek

aku nk ucap terima kasih pada 
geng
 blogger aku iaitu
hahak
dia nie laa aku ckp!!!!!!!
hehek
tq2

fuyoo x cemuih2 aku  tgok award nie
maklum aa .. kali pertama ktakan
hehek

tpy yg malas nya penaja sruh aku jawap beberapa soalan cepu emas
hahaak ala senang jaa
hehehk
mai2 kita tgok apa soalannya 
jeng2. .....jeng2 ..... jeng2

 1.Apakah nama blog anda dan kenapa anda memilih name itu ?
ahhak soalan agak pelik 
x paa aku cuba jwap k....nama blog aku ialah 
"tentang diriku" ..mksd trsiat nya ialah
yer aa aku wt blog nie tentang perjalan hidup aku aa
2.Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu ?
tudiaaaa soalan nie cm apa lg 
hahak..link blog aku   www.muhamadhazmi.blogspot.com
sbb  aku letak link 2 ialah..
yer aa nama aku muhamad hazmi ..
so dah x da idea 
ambik nama aku jer aa
3 . Apakah method dalam penulisan anda ?
isk3... soalan ntah apa2
huhuk no komen next ....
4 . Pernah terasa nak hapuskan blog anda ? Sebabnya ?
ari 2 ada jgak aa aku nk dlet blog nie
sbb x taw nk update apa2 
no idea .. hahahk
5 . Pernah tak ahli keluarga anda membaca blog anda dan ape kata mereka ?
pernah aaa tpy x kerap aa 
tpy yg syok nyaa mama aku ckp 
cm ppuan sbb tulis blog nie cm dairi
hahak... lebih kurang laa 2... hehek pas 2 ari 2 abah aku siap sruh promot
dia punya homestay dia
so ala lg.. sbgai anak soleh ... kna aaa tlg hehek...
6 . Apa perasaan anda apabile orang lain mengatakan bahawa anda punya blog ini buruk sedangkan masih ada yang mengatakan blog anda chantek ?
ahahaak soalan yg bgus hehehk ...rsa2 buat masa skrg x da kot kta cm 2
sbb aku nie kan mafia war
ada brani kta kaa ??
hahahk
lg pon aku x kisah sgt aa psai cantik or x 
yg penting ada tempat nk luah kan perasan aku nie
werk
7 . Bilakah anda mempunyai blog ?

 Friday, October 9, 2009


bru jaa nie wt 
hahak x mcm korang 
dah lama
ehhek
8 . Siapakah orang pertama yang mengetahui anda mempunyai blog ?
jap.......jap........jap
nk fikir
hahak .. dah ingat 
adik angkat aku aa
sbb dia aa yg tlg wt blog nie kt aku
hahak
klu nk tgok page dia 
hahak... cm naa comey x 
hehek
9 . Apa perasaan anda apabila orang asyik mengatakan tentang blog anda di sekolah @ ipta or ipts?
hahak.. malu 2 ada  laah ckit
ala mulut org .. lama2 diam aa
hahahk.. kepda spa2 yg dk kta blog aku 2 ... 
aku rsa2 smua org ada kelainan so 
ikut lah kata hati ...
10 . 10 orang seterusnya untuk di-tag .

p/s so kepda2 spa2 yg aku x tag  .. jgn2 mrh2 yaa
ehhek n kpda yg aku dah tag 2 sila ambik yer award awk 2 k
jgn  malu2..





keputusan final exam january (ptss)

salam
hahak aku x mo ckp byk aa
ari nie aku dpt taw result final exam aku ari 2
so kputsan agak ok aa
apa2 pon
nasib baik blh p latihan industri aa

kepda mmber2 ptss yg ingin mgetahui 
keputusan final exam hampa ari 2
klik bwah nie k


p/s apa2 pon kputsan hampa smua
aku nk ucap kan thniah k
w.s




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com